Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring op de website. Meer weten Begrepen!

van Lengerich

2 resultaten

Filter de resultaten

Filters

  Productsoort

   - 808-63-IND-51
  RDM Parts Recht mes passend voor van Lengerich 64462 - 808-63-IND-51
  • Artikel nummer: 808-63-ind-51
   - 808-63-NOB-05
  RDM Parts Y-mes passend voor Breviglieri 55202 - 808-63-NOB-05
  • Artikel nummer: 808-63-nob-05

  Freesmessen en toebehoren voor uw machine

  RDM Parts heeft slijtdelen die passen voor uw freesmachines. Als slijtdelen slijten kan het zijn dat uw machine minder goed presteert, vervang uw onderdelen dus tijdig. Botte en versleten slijtdelen zorgen ervoor dat uw machine meer kracht nodig heeft om te functioneren. Zo verbruikt u meer brandstof en bovendien kan dit leiden tot defecten. Om de juiste vervangingsdelen te vinden raadpleegt u het onderdelenboek van uw machine.

  Freesmessen bevestigen

  Het om en om schakelen van de freesmessen zorgt ervoor dat de afstand tussen de messen minimaal is. Het zorgt ervoor dat een helft van de messen linksom freest en de andere helft van de freesmessen rechtsom. Kijk dus goed naar de snijvlakken van de messen, deze moeten immers allemaal de juiste kant op staan. Als u messen koopt kijk dan goed of u een linksom draaiend of rechstomdraaiend mes koopt.

  Het verschil tussen C-vormige en L-vormige freesmessen

  De vorm van een freesmes bepaalt uiteindelijk hoeveel kracht er nodig is om uw machine te laten werken en wat de bewerking van de grond is. Er zijn C- vormige freesmessen die geleidelijk aflopen en L vormige messen die vrijwel haaks aflopen. Een C-vormig mes wordt vaak gebruikt als de freesdiepte meer dan 5 centimeter is.

  Het hoekige L-vormige mes heeft ten opzichte van het C-vormige mes meer kracht nodig om aangedreven te worden. Dit komt doordat de vorm minder efficiënt is. Bij diepte tot 5 centimeter zie je het L-vormige mes vaker terug. Een duidelijk voordeel van het mes is wel dat het voorkomt dat de grond wordt samengeperst.

  Het juiste freesmes kiezen voor uw machine

  Handige filters helpen u met het vinden van de freesmessen die passen op uw machine. Naast dat deze links of rechtsdraaiend is moet u goed kijken wat de afstand tussen de aansluitgaten is en of de dikte en breedte van het mes exact hetzelfde is als de messen die u nu gemonteerd heeft. De lengte van het mes bepaalt hoe diep u freest en hoeveel kracht er van de machine gevergd wordt.