Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring op de website. Meer weten Begrepen!

Maaidraad (1156)

Kunnen we u helpen?

Wij kunnen snel uw onderdeel vinden!
+31 (0)344-645675
of start een chatsessie

Maaidraad

Bestel online de maaidraad die u zoekt, zonder dat u daar de deur voor uit hoeft. RDM Parts beschikt over een uitgebreid assortiment maaidraden van hoge kwaliteit, waarmee we u graag van dienst zijn. Zoekt u naar voordelige maaidraden tegen een scherpe prijs, of wilt u een offerte aanvraag doen in combinatie met een van de andere producten uit ons assortiment? U kunt online uw maaidraden kopen, wij zorgen ervoor dat u hier al binnen 24 uur de beschikking over heeft. Is er meer haast bij de levering? Neem dan contact op met onze klantenservice, zij kunnen u meer vertellen over onze nachtlevering.

Uiteraard heeft u binnen ons assortiment de keuze uit een aantal verschillende maaidraden. Maak bijvoorbeeld gebruik van vierkant, rond of getwist maaidraad. Neem contact op met onze klantenservice voor een offerte aanvraag, of vraag hen specifiek naar de producten die geschikt zijn voor het doel dat u voor ogen heeft. Wij horen graag van u!

Maaidraad achtergrondinformatie

Maaidraad is een onderdeel van een gazontrimmer of bosmaaier.  Het is een onderdeel dat slijt door gebruik. Welk maaidraad het meest geschikt is hangt onder andere af van de toepassing. Er bestaan verschillende soorten maaidraden. Zo is er vierkant, rond of getwist maaidraad. Een vierkant maaidraad heeft een scherpere snijkant dan rond maaidraad. Vierkant maaidraad snijdt daardoor agressiever en is vooral geschikt voor het maaien van struiken en opslag van bomen. Rond maaidraad is geschikt voor het maaien van gras. Dan is er nog getwist maaidraad. Het voordeel van getwist maaidraad zit hem niet in de kwaliteit van het snijden, hij snijdt niet beter, maar in het feit dat deze stiller is in het gebruik.

Maaidraad slijt tijdens gebruik en moet daardoor af en toe vervangen worden. Slijtvastheid kan dan ook bij uw keuze een belangrijk criterium zijn. Hoe ruiger het door u te maaien materiaal is, hoe groter de kans op slijtage. Toch is slijtage niet de enige oorzaak van problemen met het maaidraad. Het breken ervan is een ander veelvoorkomend probleem. De breuk wordt veroorzaakt door een knik bij de kop, daar waar de frequentie en de warmteontwikkeling het hoogst zijn. De enige manier om deze problemen tot een minimum te beperken is door het verbeteren van het materiaal van het maaidraad, waardoor de draad bijvoorbeeld de warmte beter geleid.