Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring op de website. Meer weten Begrepen!

Snijcilinders

Passend voor merk:
Aantal snijbladen kooi(messen):
Pagina:
329 resultaten
Bekijk de volgende 24 producten
Pagina:
329 resultaten

Heeft u een nieuwe snijcilinders nodig?

Wij bieden diverse modellen snijcilinders voor uw maaikooien aan om uw veld zo perfect mogelijk te houden. We hebben onderdelen voor uw 3-delige, 5-delige en 7-delige kooimaaiers / Tee maaiers o.a. voor de merken Toro, Roberine, Sabo, John Deere, Brouwer en Jacobsen.

Het beste onderhoud voor uw maaikooien.

Maaien heeft direct de grootste invloed op de grassen van uw sport- en golfvelden. Dit is dan ook de reden dat u uw maaimachines goed onderhoud en tijdig uw snijcilinder(s) vervangt. Een scherpe en zuiver snede zorgt voor gezond gras.

Als uw sport- of golfveld met een bot mes wordt gemaaid, gaat de weerstand van het gras tegen ziektes, uitdroging, temperatuurextremen en betreding achteruit. Botte messen zorgen ervoor dat de bladeren afscheuren i.p.v. afsnijden. Er zijn twee manieren om uw snijcilinder scherp te houden.

De eerste methode om uw maaiunit scherp te houden.

Er is licht contact tussen het rondsel en ondermes. U kunt uw maaikooien regelmatig met het zogenaamde ‘backlappen’ aanscherpen door het rondsel met een kleine hoeveelheid slijppasta tegen de normale draairichting langs het ondermes te halen. 

De tweede methode wordt ook wel een ‘noncontact’-methode genoemd.

Hierin bestaat er geen direct contact tussen het rondsel en het ondermes en is de ruimte ertussen ongeveer gelijk aan de dikte van een vel papier. Om de dertig dagen wordt er geslepen om de maaiunit scherp te houden. Het ondermes kan ook regelmatig worden geslepen met een ‘Front Face’, dit is een slijpinstrument dat magnetisch op het ondermes wordt bevestigd. Hiermee kan de originele hoek van het ondermes weer worden hersteld

Is uw snijcilinder al aan vervanging toe?

In de onderstaande afbeeldingen vind u de cilinder diameters bij aanlevering (nieuw) en wanneer ze aan vervanging toe zijn. We hebben John Deere, Ransomes / Jacobsen en Toro uitgelicht. Heeft u vragen over uw maaikooi / snijcilinder? Neem contact met ons op!

De opgegeven maten zijn indicatief, raadpleeg de handleiding van uw machine voor de exacte maatvoering.

facebook-john-deere

 

facebook-ransomes---jacobsen

 

facebook-toro