Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring op de website. Meer weten Begrepen!

Filter de resultaten

Geselecteerde filters
Reset

  Groomermessen

  Aantal tanden:
  Aansluiting Mes:
  Breedte Carbide Tip:
  Lengte snijvlak - messen:
  Buiten diameter:

  1968 groomermessen zorgen ervoor dat het vilt tussen het gras wordt weggesneden. Dit is nodig voor een gezonde en mooie grasmat. Door het wegsnijden krijgen de wortels toegang tot voedingsstoffen, bovendien kan water zo eenvoudiger door de grond worden opgenomen.

  Pagina:
  2 resultaten
  Pagina:
  2 resultaten

  ​Groomermessen

  De Groomermessen hebben een ontwerp dat zorgt voor een effectieve verwijdering van de viltlaag tussen het gras. Door de lengte van de tanden wordt het gras op de juiste diepte weggesneden. De snede die ontstaat zorgt voor vrije toegang voor voedingsstoffen voor het gras. Dit leidt tot een kwalitatief zeer hoogwaardig resultaat.

  Een groomermes wordt regelmatig onderheven aan stress en slijtage. Een mes slijt erg hard doordat deze altijd in aanraking is met de grond. Het type staal dat is gekozen voor het mes is bovendien erg slijtvast.

  Het deel dat het meest te lijden heeft onder het dagelijks gebruik is het snijvlak. Door deze met wolfraamcarbide te verstevigen blijft het mes veel langer scherp. Zo blijft de diepte van het snijden gelijk. Bovendien vermindert dit de noodzaak om de messen te vervangen. Door deze groomermessen te kiezen bespaart u op de onderhouds- en machine gerelateerde kosten.

   Ons groomermes past onder andere op grote maaiermerken zoals Toro, John Deere, Jacobsen, Ransomes en Sisis. Door deze groomermessen te monteren kunt u uw machine op meerdere manieren inzetten. De messen zijn zo gemaakt om de originele groomermessen te kunnen vervangen.

  Groomermessen onderscheiden zich van verticuteermessen in hun gebruik en snijdiepte. Doorgaans zijn de messen minder lang waardoor ze minder diep in de viltlaag snijden. Bij een erg dikke viltlaag is het aan te raden om verticuteermessen te gebruiken. Aan de andere kant zijn groomermessen veelal te integreren in een maaikooi door ze op een looprol te plaatsen. Zo kunt u gelijktijdig groomen en maaien.