Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring op de website. Meer weten Begrepen!

Filter de resultaten

Geselecteerde filters
Reset

  Slijpstenen

  Slijpstenen voor uw kooi en ondermessen slijpmachine. Passend voor BERNHARD NEARY PEARLESS FOLY

  Pagina:
  22 resultaten
  Pagina:
  22 resultaten

  In het dagelijks gebruik komen maaikooien en ondermessen niet alleen in aanraking met gras, maar ook met stenen, zand en takken. Dit heeft tot gevolg dat deze langzaam steeds een beetje botter worden. Uiteindelijk heeft dit tot gevolg dat de maaier niet meer naar behoren presteert. Dit is te zien aan een oneven maaibeeld.

  Slijpstenen


  Het slijpen gebeurt door middel van een slijpmachine en een slijpsteen. De maaikooi wordt op de slijpmachine gemonteerd. Over het algemeen dient de maaikooi gedemonteerd te worden voor het slijpen. De manier van slijpen heeft effect op het uiteindelijke maairesultaat van de machine. Daarnaast heeft dit ook invloed op het brandstofverbruik en de belasting van de motor.

  Verschillen in de slijpmethode


  Er worden verschillende slijpmethoden toegepast om een maaikooi te slijpen. Doormiddel van rechtslijpen wordt ieder snijblad van de maaikooi afzonderlijk geslepen. Bij rond slijpen worden alle bladen van de snijcilinder geslepen op precies dezelfde manier. Als laatste is er rond en achterover slijpen. Bij deze methode wordt de maaikooi eveneens rond geslepen echter vind er daarna met een andere slijpsteen nog een bewerking plaats waardoor het contactoppervlakte tussen de maaikooi en het ondermes wordt verminderd.

  Voor iedere bewerking een juiste slijpsteen

  Welke slijpsteen u nodig heeft voor uw machine, is afhankelijk van de manier waarop u wilt gaan slijpen en het type kooi dat u gaat slijpen. Slijpstenen met een conische afloop zijn specifiek voor het slijpen van ondermessen. Dan zijn er nog vlakke slijpstenen voor het achterover slijpen en de bredere vlakke slijpstenen voor het rondslijpen van de maaicilinder.