Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring op de website. Meer weten Begrepen!

Wetting Agents

Om droogtestress en de daarop volgende dry spots te voorkomen, wordt in de moderne tijd gebruik gemaakt van “Wetting Agents”. Bij RDM parts hebben wij verschillende soorten wetting agents van verschillende merken, zoals AQUA-AID en KOCHCHEK.

17 resultaten

Filter de resultaten

Filters

  Er zijn geen filters beschikbaar
   - RG900BWP-2
  KOCHEK DELUXE PELLET APPLICATOR - RG900BWP-2
  • Artikel nummer: RG900BWP-2
   - RG226
  APPLICATOR - PELLET PRO WETTING AGENT - RG226
  • Artikel nummer: RG226
   - RG229
  VALVE - ABS HIGH FLOW CONTROL 3/4 - RG229
  • Artikel nummer: RG229
   - RG2702
  NOZZLE - CLOUDBURST HOSE END 3/4 - RG2702
  • Artikel nummer: RG2702
  Pelletpro in-Line Applicator Gun - 1" - RGAPPQ-100
  • Artikel nummer: rgappq-100
   - RG2705
  ADAPTER - HOSE 3/4 TO 1 - RG2705
  • Artikel nummer: RG2705
   - RG227
  BOWL - REPLACEMENT - RG227
  • Artikel nummer: RG227
   - RG228
  GASKET - REPLACEMENT - RG228
  • Artikel nummer: RG228
   - RG2352
  NOZZLE - METAL BUBBLER - RG2352
  • Artikel nummer: RG2352

  Wetting Agents, een must voor greenkeepers

  Voorkom droogtestress

  Golfers en greenkeepers zien uiteraard het liefst dat de golfbaan er het hele jaar door als een prachtig groen laken bij ligt. Het onderhoud van golfbanen is een intensief en tijdrovend proces. Dit realiseert men natuurlijk niet door alleen groot onderhoud tussen de speelseizoenen door. Tijdens het seizoen wordt ook veel aandacht aan de baan besteed. Om aan de hoge eisen van spelers en golfbaan eigenaars te voldoen is alleen het beregenen van de baan niet voldoende. RDM Parts heeft hier de ideale oplossing voor.

  Om droogtestress en de daarop volgende dry spots te voorkomen, wordt in de moderne tijd gebruik gemaakt van “Wetting Agents”.

  Dry spots

  Als de grond onder het gras langere tijd droogte ervaart zal de grond verharden en minder in staat zijn vocht tot zich te nemen. Dit gebeurt zelfs als er regelmatig gesproeid wordt. De gevolgen van dit proces zijn logischerwijs dat er zich zogenoemde "dry spots" gaan vormen op het veld. Dry spots zijn funest voor het aanzien van het veld en de gezondheid ervan.

  Hoe werken Wetting Agents?

  De term Wetting Agents is een verzamelnaam voor hulpmiddelen die u kunt toevoegen tijdens het beregenen van de golfbaan. De belangrijkste eigenschap die deze Wetting Agents bezitten, is het verlichten van de oppervlakte spanning van het veld die zich voordoet tijdens drogere periodes. Door de verminderde spanning is de grond beter in staat om het beschikbare vocht in zich op te nemen en kunnen de graswortels optimaal gebruik maken van het beschikbare vocht. Met deze methode gaat u droogtestress en dry spots tegen en blijft uw golfbaan in optimale conditie, zelfs tijdens het zonnige hoogseizoen!

  Producten en onderdelen

  Bij RDM parts hebben wij verschillende soorten wetting agents van verschillende merken, zoals AQUA-AID en KOCHCHEK. Als u twijfelt over welk product voor uw baan het beste van toepassing is, neem dan contact met ons op en wij informeren u graag over de verschillende unieke eigenschappen van onze Wetting Agents (zoals biologisch afbreekbaar)

  Voor onderdelen die benodigd zijn om de Wetting Agent met water te verspreiden over uw veld kunt u ook terecht bij RDM, wij verkopen verschillende spuitstukken en containers speciaal gericht op het gebruik ervan.