Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring op de website. Meer weten Begrepen!

Stiga freesmes onderdelen

3 resultaten

Filter de resultaten

Filters

  Productsoort

   - 808-63-STI-01
  RDM Parts Y-mes passend voor Stiga 1319-1721-01 - 808-63-STI-01
  • Artikel nummer: 808-63-sti-01
   - ET34347
  ET34347 V-snaar Atilla AV 98 - ET34347
  • Artikel nummer: et34347
   - 1350615061
  V-snaar - 1350615061
  • Artikel nummer: 1350615061

  Freesmessen en toebehoren voor uw Stiga machine

  RDM Parts heeft slijtdelen die passen voor uw Stiga freesmachines. U wilt het resultaat van uw machine natuurlijk optimaal houden, daarom is het van belang om op tijd uw slijtdelen te vervangen. Het bot worden van uw Freesmessen ontstaat door het in contact komen met de grond en stenen. Zoek en vervang dus tijdig de slijtdelen door deze op te zoeken in het onderdelenboek van uw Stiga machine.

  Het bevestigen van de Freesmessen

  Freesmessen zijn om en om geschakeld op uw freesmachine. De helft van de messen draait dus linksom en de andere helft rechtsom. Het snijvlak van het freesmes is zo geplaatst dat die niet op een andere manier gemonteerd kan worden. Kijk bij het vervangen van de messen dus goed of deze linksom of rechtsom draait.

  C-vormige of L-vormige freesmessen monteren

  De vorm van een freesmes bepaalt uiteindelijk hoeveel kracht er nodig is om uw Stiga machine te laten werken en wat de bewerking van de grond is. Een freesmes dat in een C vorm afloopt heeft minder kracht nodig om de grond om te frezen dan een freesmes in een L vorm. Dit mes in C-vorm wordt voornamelijk gebruikt bij een diepte van 5 centimeter of meer.

  Een L vormig Stiga freesmes heeft een veel scherpere hoek. Om deze reden wordt dit mes met L-vorm ingezet als de freesdiepte minder dan vijf centimeter bedraagt. Door de vorm wordt wel het samenpersen van de grond tegengegaan.

  Maatvoering freesmes van Stiga

  Voor het vinden van een freesmes dat past op uw Stiga machine gebruikt u de handige filters. Naast dat deze links of rechtsdraaiend is moet u goed kijken wat de afstand tussen de aansluitgaten is en of de dikte en breedte van het mes exact hetzelfde is als de messen die u nu gemonteerd heeft. De lengte van het mes bepaalt hoe diep u freest en hoeveel kracht er van de machine gevergd wordt.