Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring op de website. Meer weten Begrepen!

JF freesmes onderdelen

3 resultaten

Filter de resultaten

Filters

   - 808-63-JF-02
  Oog voor klepelas 63-jf-02 - 808-63-JF-02
  • Artikel nummer: 808-63-jf-02
   - 808-63-JF-01
  RDM Parts Mesje passend voor JF 2129-234X - 808-63-JF-01
  • Artikel nummer: 808-63-jf-01

  Freesmessen en toebehoren voor uw JF machine

  Aftermarket onderdelen die passen op uw JF machine vindt u bij RDM Parts. U wilt het resultaat van uw machine natuurlijk optimaal houden, daarom is het van belang om op tijd uw slijtdelen te vervangen. Als uw Freesmessen bot zijn dan zullen deze namelijk minder goed presteren en dat kan leiden tot meer benzinegebruik of defecten van uw machine. Zoek en vervang dus tijdig de slijtdelen door deze op te zoeken in het onderdelenboek van uw JF machine.

  Monteer de JF Freesmessen

  Het om en om schakelen van de freesmessen zorgt ervoor dat de afstand tussen de messen minimaal is. De helft van de messen draait dus linksom en de andere helft rechtsom. Het snijvlak van het freesmes is zo geplaatst dat die niet op een andere manier gemonteerd kan worden. Kijk bij het vervangen van de messen dus goed of deze linksom of rechtsom draait.

  Het verschil tussen C-vormige en L-vormige freesmessen

  Kijk goed naar de vorm van uw JF freesmes, deze bepaalt namelijk hoeveel kracht er nodig is om deze aan te drijven en op welke manier deze de grond bewerkt. Een freesmes dat in een C vorm afloopt heeft minder kracht nodig om de grond om te frezen dan een freesmes in een L vorm. Als er diep gefreesd moet worden dan wordt het C vormige mes veelal gebruikt.

  Het hoekige L-vormige mes heeft ten opzichte van het C-vormige mes meer kracht nodig om aangedreven te worden. Dit komt doordat de vorm minder efficiënt is. Als de freesdiepte minder dan 5 centimeter is dan komt de L vorm vaker terug. Het freesmes voorkomt compacting van de grond.

  Het juiste freesmes kiezen voor uw JF machine

  Voor het vinden van een freesmes dat past op uw JF machine gebruikt u de handige filters. Er zijn een aantal factoren die bepalen of het mes past, zoals: de afstand tussen aansluitgaten en de dikte en breedte van het mes. De totale lengte kiest u op basis van de gewenste freesdiepte.