Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring op de website. Meer weten Begrepen!

Procomas freesmes onderdelen

2 resultaten

Filter de resultaten

Filters

  Productsoort

   - 808-63-FEI-15
  RDM Parts Y-mes passend voor Howard 222011424 - 808-63-FEI-15
  • Artikel nummer: 808-63-fei-15
   - 808-63-MUL-71
  RDM Parts Klepelbeugel passend voor Zappator 40400415 - 808-63-MUL-71
  • Artikel nummer: 808-63-mul-71

  Freesmessen en toebehoren voor uw Procomas machine

  De slijtdelen die passen op uw Procomas machine zijn verkrijgbaar bij RDM Parts. Als slijtdelen slijten kan het zijn dat uw machine minder goed presteert, vervang uw onderdelen dus tijdig. Als uw Freesmessen bot zijn dan zullen deze namelijk minder goed presteren en dat kan leiden tot meer benzinegebruik of defecten van uw machine. Vindt het juiste onderdeel via het onderdelenboek van uw Procomas.

  Freesmessen aan uw Procomas machine bevestigen

  Door het om en om schakelen van de messen op de freesmachine wordt de grond op een optimale manier bewerkt. Het zorgt ervoor dat een helft van de messen linksom freest en de andere helft van de freesmessen rechtsom. Kijk dus goed naar de snijvlakken van de messen, deze moeten immers allemaal de juiste kant op staan. Bij het vervangen van de messen voor uw Procomas machine moet u dus goed kijken of het mes links- of rechtsdraaiend is.

  Het verschil tussen C-vormige en L-vormige freesmessen

  Voor Procomas zijn er verschillende vormen freesmessen beschikbaar. Er zijn C- vormige freesmessen die geleidelijk aflopen en L vormige messen die vrijwel haaks aflopen. Als er diep gefreesd moet worden dan wordt het C vormige mes veelal gebruikt.

  Het hoekige L-vormige mes heeft ten opzichte van het C-vormige mes meer kracht nodig om aangedreven te worden. Dit betekent dan ook dat dit mes meer kracht van de machine vergt voor het bewerken van het land. Bij diepte tot 5 centimeter zie je het L-vormige mes vaker terug. Een duidelijk voordeel van het mes is wel dat het voorkomt dat de grond wordt samengeperst.

  Het juiste freesmes kiezen voor uw Procomas machine

  Om de juiste onderdelen voor uw Procomas machine te vinden kunt u de handige filters aan de top van de pagina gebruiken. Er zijn een aantal factoren die bepalen of het mes past, zoals: de afstand tussen aansluitgaten en de dikte en breedte van het mes. Hoe diep u wilt frezen en de limieten van uw machine zijn bepalend voor de lengte van het mes.