Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring op de website. Meer weten Begrepen!

Energreen freesmes onderdelen

1 resultaten

Filter de resultaten

Filters

  Productsoort

   - 808-63-ENR-02
  RDM Parts Y-mes passend voor Energreen E00901324500 - 808-63-ENR-02
  • Artikel nummer: 808-63-enr-02

  Freesmessen en toebehoren voor uw Energreen machine

  RDM Parts heeft slijtdelen die passen voor uw Energreen freesmachines. Als slijtdelen slijten kan het zijn dat uw machine minder goed presteert, vervang uw onderdelen dus tijdig. Als uw Freesmessen bot zijn dan zullen deze namelijk minder goed presteren en dat kan leiden tot meer benzinegebruik of defecten van uw machine. Vindt het juiste onderdeel via het onderdelenboek van uw Energreen.

  Het bevestigen van de Freesmessen

  Het om en om schakelen van de freesmessen zorgt ervoor dat de afstand tussen de messen minimaal is. De helft van de messen draait dus linksom en de andere helft rechtsom. Door deze manier van schakelen moet u goed kijken of u het snijvlak goed monteert. Als u Energreen messen koopt kijk dan goed of u een linksom draaiend of rechstomdraaiend mes koopt.

  C-vormige of L-vormige freesmessen monteren

  Kijk goed naar de vorm van uw Energreen freesmes, deze bepaalt namelijk hoeveel kracht er nodig is om deze aan te drijven en op welke manier deze de grond bewerkt. Een C-vormig mes behoeft door zijn vorm minder kracht bij het frezen dan een L-vormig mes. Deze messen worden dan ook vaker gebruikt als de freesdiepte dieper is dan 5 centimeter en kunnen vaak bij hogere snelheden gebruikt worden.

  Het haakse L-vormige freesmes van Energreen heeft meer power nodig van de machine. Dit komt doordat de vorm minder efficiënt is. Bij diepte tot 5 centimeter zie je het L-vormige mes vaker terug. Een duidelijk voordeel van het mes is wel dat het voorkomt dat de grond wordt samengeperst.

  Maatvoering Energreen freesmessen

  Voor het vinden van een freesmes dat past op uw Energreen machine gebruikt u de handige filters. De afstand tussen aansluitgaten, de dikte en de breedte van het mes bepalen of het mes past op uw machine. De totale lengte kiest u op basis van de gewenste freesdiepte.