Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring op de website. Meer weten Begrepen!

Filter de resultaten

Geselecteerde filters
Reset

  Votex freesmes onderdelen

  Pagina:
  16 resultaten
  Pagina:
  16 resultaten

  Freesmessen en toebehoren voor uw Votex machine

  Aftermarket onderdelen die passen op uw Votex machine vindt u bij RDM Parts. U wilt het resultaat van uw machine natuurlijk optimaal houden, daarom is het van belang om op tijd uw slijtdelen te vervangen. Als uw Freesmessen bot zijn dan zullen deze namelijk minder goed presteren en dat kan leiden tot meer benzinegebruik of defecten van uw machine. Zoek en vervang dus tijdig de slijtdelen door deze op te zoeken in het onderdelenboek van uw Votex machine.

  Freesmessen aan uw Votex machine bevestigen

  Een grondfrees bestaat uit messen die om en om geschakeld zijn. Hierdoor ontstaat er wel een verschil in linksdraaiende en rechtsdraaiende messen. Kijk dus goed naar de snijvlakken van de messen, deze moeten immers allemaal de juiste kant op staan. Als u de messen van uw Votex freesmachine gaat vervangen kijk dan goed of het mes dat u vervangt links of rechtsom draait.

  De vorm van uw Votex freesmessen

  De vorm van een freesmes bepaalt uiteindelijk hoeveel kracht er nodig is om uw Votex machine te laten werken en wat de bewerking van de grond is. Er zijn C- vormige freesmessen die geleidelijk aflopen en L vormige messen die vrijwel haaks aflopen. Dit mes in C-vorm wordt voornamelijk gebruikt bij een diepte van 5 centimeter of meer.

  Het haakse L-vormige freesmes van Votex heeft meer power nodig van de machine. Om deze reden wordt dit mes met L-vorm ingezet als de freesdiepte minder dan vijf centimeter bedraagt. Bij diepte tot 5 centimeter zie je het L-vormige mes vaker terug. Een duidelijk voordeel van het mes is wel dat het voorkomt dat de grond wordt samengeperst.

  Het juiste freesmes kiezen voor uw Votex machine

  Het vinden van Votex freesmessen voor uw machine gaat het eenvoudigst met onze slimme filters. Naast dat deze links of rechtsdraaiend is moet u goed kijken wat de afstand tussen de aansluitgaten is en of de dikte en breedte van het mes exact hetzelfde is als de messen die u nu gemonteerd heeft. Hoe diep u wilt frezen en de limieten van uw machine zijn bepalend voor de lengte van het mes.