Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring op de website. Meer weten Begrepen!

Ommas freesmes onderdelen

4 resultaten

Filter de resultaten

Filters

  Productsoort

  Montage

  Materiaal dikte

  Freesmessen en toebehoren voor uw Ommas machine

  RDM Parts heeft slijtdelen die passen voor uw Ommas freesmachines. Als u de slijtdelen van uw machine tijdig vervangt dan zorgt u ervoor dat uw machine optimaal presteert. Als uw Freesmessen bot zijn dan zullen deze namelijk minder goed presteren en dat kan leiden tot meer benzinegebruik of defecten van uw machine. Om de juiste vervangingsdelen te vinden raadpleegt u het onderdelenboek van uw Ommas machine.

  Freesmessen aan uw Ommas machine bevestigen

  Het om en om schakelen van de freesmessen zorgt ervoor dat de afstand tussen de messen minimaal is. Het zorgt ervoor dat een helft van de messen linksom freest en de andere helft van de freesmessen rechtsom. Door deze manier van schakelen moet u goed kijken of u het snijvlak goed monteert. Als u de messen van uw Ommas freesmachine gaat vervangen kijk dan goed of het mes dat u vervangt links of rechtsom draait.

  Het verschil tussen C-vormige en L-vormige freesmessen

  De kracht die nodig is om uw Ommas freesmachine te laten werken wordt bepaald door de vorm van het mes en de bewerking die u aan de grond wilt doen. Een freesmes dat in een C vorm afloopt heeft minder kracht nodig om de grond om te frezen dan een freesmes in een L vorm. Dit mes in C-vorm wordt voornamelijk gebruikt bij een diepte van 5 centimeter of meer.

  Een L vormig Ommas freesmes heeft een veel scherpere hoek. Om deze reden wordt dit mes met L-vorm ingezet als de freesdiepte minder dan vijf centimeter bedraagt. Het specifieke ontwerp van dit soort mes voorkomt dat de grond wordt samengedrukt.

  Het juiste freesmes kiezen voor uw Ommas machine

  Het vinden van Ommas freesmessen voor uw machine gaat het eenvoudigst met onze slimme filters. Kijk goed naar de afstand tussen aansluitgaten en de dikte en breedte van het mes deze bepalen of het mes geschikt is voor uw machine. Hoe diep u wilt frezen en de limieten van uw machine zijn bepalend voor de lengte van het mes.