Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring op de website. Meer weten Begrepen!

Sovema freesmes onderdelen

21 resultaten

Filter de resultaten

Filters

  Montage

  Materiaal dikte

   - 808-63-SIC-06
  RDM Parts Gedraaid mes passend voor Sovema 900 238 136 - 808-63-SIC-06
  • Artikel nummer: 808-63-sic-06
   - 808-63-SOV-10
  Mulchmes 63-sov-10 - 808-63-SOV-10
  • Artikel nummer: 808-63-sov-10
   - 808-63-SOV-51
  Y-mes 63-sov-51 - 808-63-SOV-51
  • Artikel nummer: 808-63-sov-51

  Freesmessen en toebehoren voor uw Sovema machine

  De slijtdelen die passen op uw Sovema machine zijn verkrijgbaar bij RDM Parts. Als u de slijtdelen van uw machine tijdig vervangt dan zorgt u ervoor dat uw machine optimaal presteert. Het bot worden van uw Freesmessen ontstaat door het in contact komen met de grond en stenen. Vindt het juiste onderdeel via het onderdelenboek van uw Sovema.

  Freesmessen aan uw Sovema machine bevestigen

  Het om en om schakelen van de freesmessen zorgt ervoor dat de afstand tussen de messen minimaal is. Het zorgt ervoor dat een helft van de messen linksom freest en de andere helft van de freesmessen rechtsom. Kijk dus goed naar de snijvlakken van de messen, deze moeten immers allemaal de juiste kant op staan. Als u Sovema messen koopt kijk dan goed of u een linksom draaiend of rechstomdraaiend mes koopt.

  De vorm van uw Sovema freesmessen

  De vorm van een freesmes bepaalt uiteindelijk hoeveel kracht er nodig is om uw Sovema machine te laten werken en wat de bewerking van de grond is. Een freesmes dat in een C vorm afloopt heeft minder kracht nodig om de grond om te frezen dan een freesmes in een L vorm. Deze messen worden dan ook vaker gebruikt als de freesdiepte dieper is dan 5 centimeter en kunnen vaak bij hogere snelheden gebruikt worden.

  Een haakse freesmes van Sovema, heeft de vorm van een L, dit mes wordt dan juist weer vaak gebruikt bij een freesdiepte van minder dan 5 centimeter. Om deze reden wordt dit mes met L-vorm ingezet als de freesdiepte minder dan vijf centimeter bedraagt. Bij diepte tot 5 centimeter zie je het L-vormige mes vaker terug. Een duidelijk voordeel van het mes is wel dat het voorkomt dat de grond wordt samengeperst.

  Maatvoering freesmes van Sovema

  Voor het vinden van een freesmes dat past op uw Sovema machine gebruikt u de handige filters. Naast dat deze links of rechtsdraaiend is moet u goed kijken wat de afstand tussen de aansluitgaten is en of de dikte en breedte van het mes exact hetzelfde is als de messen die u nu gemonteerd heeft. Hoe diep u wilt frezen en de limieten van uw machine zijn bepalend voor de lengte van het mes.