Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring op de website. Meer weten Begrepen!

Roteco freesmes onderdelen

4 resultaten

Filter de resultaten

Filters

  Productsoort

  Montage

  Materiaal dikte

   - 808-FOR-08L
  Freesmes, linkse uitvoering passend voor Fort 15135050 - 808-FOR-08L
  • Artikel nummer: 808-for-08l
   - 808-GRI-01R
  Freesmes, rechtse uitvoering passend voor B.C.S. 42306 - 808-GRI-01R
  • Artikel nummer: 808-gri-01r
   - 808-FOR-08R
  Freesmes, rechtse uitvoering passend voor Fort 15135043 - 808-FOR-08R
  • Artikel nummer: 808-for-08r
   - 808-GRI-01L
  Freesmes, linkse uitvoering passend voor B.C.S. 42307 - 808-GRI-01L
  • Artikel nummer: 808-gri-01l

  Freesmessen en toebehoren voor uw Roteco machine

  De slijtdelen die passen op uw Roteco machine zijn verkrijgbaar bij RDM Parts. U wilt het resultaat van uw machine natuurlijk optimaal houden, daarom is het van belang om op tijd uw slijtdelen te vervangen. Het bot worden van uw Freesmessen ontstaat door het in contact komen met de grond en stenen. Het juiste onderdeel om uw slijtdelen te vervangen kunt u opzoeken in het onderdelenboek van uw Roteco.

  Monteer de Roteco Freesmessen

  Een grondfrees bestaat uit messen die om en om geschakeld zijn. Hierdoor ontstaat er wel een verschil in linksdraaiende en rechtsdraaiende messen. Kijk dus goed naar de snijvlakken van de messen, deze moeten immers allemaal de juiste kant op staan. Bij het vervangen van de messen voor uw Roteco machine moet u dus goed kijken of het mes links- of rechtsdraaiend is.

  Het verschil tussen C-vormige en L-vormige freesmessen

  De vorm van een freesmes bepaalt uiteindelijk hoeveel kracht er nodig is om uw Roteco machine te laten werken en wat de bewerking van de grond is. Er zijn C- vormige freesmessen die geleidelijk aflopen en L vormige messen die vrijwel haaks aflopen. Een C-vormig mes wordt vaak gebruikt als de freesdiepte meer dan 5 centimeter is.

  Een L vormig Roteco freesmes heeft een veel scherpere hoek. Dit betekent dan ook dat dit mes meer kracht van de machine vergt voor het bewerken van het land. Bij diepte tot 5 centimeter zie je het L-vormige mes vaker terug. Een duidelijk voordeel van het mes is wel dat het voorkomt dat de grond wordt samengeperst.

  Maatvoering Roteco freesmessen

  Voor het vinden van een freesmes dat past op uw Roteco machine gebruikt u de handige filters. Naast dat deze links of rechtsdraaiend is moet u goed kijken wat de afstand tussen de aansluitgaten is en of de dikte en breedte van het mes exact hetzelfde is als de messen die u nu gemonteerd heeft. Welke lengte u monteert is afhankelijk van de freesdiepte.