Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring op de website. Meer weten Begrepen!

Eurosystems freesmes onderdelen

2 resultaten

Filter de resultaten

Filters

  Er zijn geen filters beschikbaar
   - 808-EUR-01L
  Blade, left model - 808-EUR-01L
  • Artikel nummer: 808-eur-01l
   - 808-EUR-01R
  Blade, right model - 808-EUR-01R
  • Artikel nummer: 808-eur-01r

  Freesmessen en toebehoren voor uw Eurosystems machine

  RDM Parts heeft slijtdelen die passen voor uw Eurosystems freesmachines. Als slijtdelen slijten kan het zijn dat uw machine minder goed presteert, vervang uw onderdelen dus tijdig. Het bot worden van Freesmessen leidt tot minder presteren, verhoogt benzinegebruik en defecten. Vindt het juiste onderdeel via het onderdelenboek van uw Eurosystems.

  Freesmessen aan uw Eurosystems machine bevestigen

  Een grondfrees bestaat uit messen die om en om geschakeld zijn. Het zorgt ervoor dat een helft van de messen linksom freest en de andere helft van de freesmessen rechtsom. Kijk dus goed naar de snijvlakken van de messen, deze moeten immers allemaal de juiste kant op staan. Bij het vervangen van de messen voor uw Eurosystems machine moet u dus goed kijken of het mes links- of rechtsdraaiend is.

  Het verschil tussen C-vormige en L-vormige freesmessen

  De kracht die nodig is om uw Eurosystems freesmachine te laten werken wordt bepaald door de vorm van het mes en de bewerking die u aan de grond wilt doen. Er zijn C- vormige freesmessen die geleidelijk aflopen en L vormige messen die vrijwel haaks aflopen. Dit mes in C-vorm wordt voornamelijk gebruikt bij een diepte van 5 centimeter of meer.

  Het hoekige L-vormige mes heeft ten opzichte van het C-vormige mes meer kracht nodig om aangedreven te worden. Om deze reden wordt dit mes met L-vorm ingezet als de freesdiepte minder dan vijf centimeter bedraagt. Bij diepte tot 5 centimeter zie je het L-vormige mes vaker terug. Een duidelijk voordeel van het mes is wel dat het voorkomt dat de grond wordt samengeperst.

  Het juiste freesmes kiezen voor uw Eurosystems machine

  Voor het vinden van een freesmes dat past op uw Eurosystems machine gebruikt u de handige filters. Er zijn een aantal factoren die bepalen of het mes past, zoals: de afstand tussen aansluitgaten en de dikte en breedte van het mes. De totale lengte kiest u op basis van de gewenste freesdiepte.