Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring op de website. Meer weten Begrepen!

Valpadana freesmes onderdelen

Freesmes Valpedana Links - 808-VAL-03L
  • Artikel nummer: 808-val-03l

Freesmessen en toebehoren voor uw Valpadana machine

RDM Parts heeft slijtdelen die passen voor uw Valpadana freesmachines. U wilt het resultaat van uw machine natuurlijk optimaal houden, daarom is het van belang om op tijd uw slijtdelen te vervangen. Het bot worden van Freesmessen leidt tot minder presteren, verhoogt benzinegebruik en defecten. Vindt het juiste onderdeel via het onderdelenboek van uw Valpadana.

Freesmessen aan uw Valpadana machine bevestigen

Door het om en om schakelen van de messen op de freesmachine wordt de grond op een optimale manier bewerkt. De helft van de messen draait dus linksom en de andere helft rechtsom. Er is dus een verschil in de kant waar het snijvlak van het mes zit. Als u de messen van uw Valpadana freesmachine gaat vervangen kijk dan goed of het mes dat u vervangt links of rechtsom draait.

Het verschil tussen C-vormige en L-vormige freesmessen

Voor Valpadana zijn er verschillende vormen freesmessen beschikbaar. Zo zijn er de vloeiend aflopende C-vormige messen die minder kracht behoeft dan een L-vormig mes. Dit mes in C-vorm wordt voornamelijk gebruikt bij een diepte van 5 centimeter of meer.

Een haakse freesmes van Valpadana, heeft de vorm van een L, dit mes wordt dan juist weer vaak gebruikt bij een freesdiepte van minder dan 5 centimeter. Dit komt doordat de vorm minder efficiënt is. Als de freesdiepte minder dan 5 centimeter is dan komt de L vorm vaker terug. Het freesmes voorkomt compacting van de grond.

Het juiste freesmes kiezen voor uw Valpadana machine

Voor het vinden van een freesmes dat past op uw Valpadana machine gebruikt u de handige filters. Er zijn een aantal factoren die bepalen of het mes past, zoals: de afstand tussen aansluitgaten en de dikte en breedte van het mes. Hoe diep u wilt frezen en de limieten van uw machine zijn bepalend voor de lengte van het mes.