Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring op de website. Meer weten Begrepen!

Bertolini freesmes onderdelen

Freesmessen en toebehoren voor uw Bertolini machine

Passende Bertolini slijtdelen van RDM Parts. Een goed onderhouden machine is een machine waar slijtdelen tijdig vervangen worden. Het bot worden van Freesmessen leidt tot minder presteren, verhoogt benzinegebruik en defecten. Vindt het juiste onderdeel via het onderdelenboek van uw Bertolini.

Monteer de Bertolini Freesmessen

Een grondfrees bestaat uit messen die om en om geschakeld zijn. Hierdoor ontstaat er wel een verschil in linksdraaiende en rechtsdraaiende messen. Het snijvlak van het freesmes is zo geplaatst dat die niet op een andere manier gemonteerd kan worden. Als u Bertolini messen koopt kijk dan goed of u een linksom draaiend of rechstomdraaiend mes koopt.

De vorm van uw Bertolini freesmessen

Kijk goed naar de vorm van uw Bertolini freesmes, deze bepaalt namelijk hoeveel kracht er nodig is om deze aan te drijven en op welke manier deze de grond bewerkt. Een C-vormig mes behoeft door zijn vorm minder kracht bij het frezen dan een L-vormig mes. Deze messen worden dan ook vaker gebruikt als de freesdiepte dieper is dan 5 centimeter en kunnen vaak bij hogere snelheden gebruikt worden.

Een L vormig Bertolini freesmes heeft een veel scherpere hoek. Om deze reden wordt dit mes met L-vorm ingezet als de freesdiepte minder dan vijf centimeter bedraagt. Het specifieke ontwerp van dit soort mes voorkomt dat de grond wordt samengedrukt.

Maatvoering Bertolini freesmessen

Voor het vinden van een freesmes dat past op uw Bertolini machine gebruikt u de handige filters. Er zijn een aantal factoren die bepalen of het mes past, zoals: de afstand tussen aansluitgaten en de dikte en breedte van het mes. Hoe diep u wilt frezen en de limieten van uw machine zijn bepalend voor de lengte van het mes.