Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring op de website. Meer weten Begrepen!

Benassi freesmes onderdelen

 - 808-BEN-35L
Blade, left model - 808-BEN-35L
  • Artikel nummer: 808-ben-35l
 - 808-BEN-35R
Blade, right model - 808-BEN-35R
  • Artikel nummer: 808-ben-35r
Bekijk de volgende 24 producten

Freesmessen en toebehoren voor uw Benassi machine

Passende Benassi slijtdelen van RDM Parts. Als slijtdelen slijten kan het zijn dat uw machine minder goed presteert, vervang uw onderdelen dus tijdig. Botte en versleten slijtdelen zorgen ervoor dat uw machine meer kracht nodig heeft om te functioneren. Zo verbruikt u meer brandstof en bovendien kan dit leiden tot defecten. Het juiste onderdeel om uw slijtdelen te vervangen kunt u opzoeken in het onderdelenboek van uw Benassi.

Freesmessen bevestigen

Freesmessen zijn om en om geschakeld op uw freesmachine. Hierdoor ontstaat er wel een verschil in linksdraaiende en rechtsdraaiende messen. Kijk dus goed naar de snijvlakken van de messen, deze moeten immers allemaal de juiste kant op staan. Kijk bij het vervangen van de messen dus goed of deze linksom of rechtsom draait.

Het verschil tussen C-vormige en L-vormige freesmessen

Voor Benassi zijn er verschillende vormen freesmessen beschikbaar. Er zijn C- vormige freesmessen die geleidelijk aflopen en L vormige messen die vrijwel haaks aflopen. Als er diep gefreesd moet worden dan wordt het C vormige mes veelal gebruikt.

Het hoekige L-vormige mes heeft ten opzichte van het C-vormige mes meer kracht nodig om aangedreven te worden. Om deze reden wordt dit mes met L-vorm ingezet als de freesdiepte minder dan vijf centimeter bedraagt. Bij diepte tot 5 centimeter zie je het L-vormige mes vaker terug. Een duidelijk voordeel van het mes is wel dat het voorkomt dat de grond wordt samengeperst.

Het juiste freesmes kiezen voor uw Benassi machine

Handige filters helpen u met het vinden van de freesmessen die passen op uw Benassi machine. De afstand tussen aansluitgaten, de dikte en de breedte van het mes bepalen of het mes past op uw machine. De lengte van het mes bepaalt hoe diep u freest en hoeveel kracht er van de machine gevergd wordt.