Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring op de website. Meer weten Begrepen!

S.E.P. freesmes onderdelen

Freesmessen en toebehoren voor uw S.E.P. machine

RDM Parts heeft slijtdelen die passen voor uw S.E.P. freesmachines. Als u de slijtdelen van uw machine tijdig vervangt dan zorgt u ervoor dat uw machine optimaal presteert. Het bot worden van uw Freesmessen ontstaat door het in contact komen met de grond en stenen. Het juiste onderdeel om uw slijtdelen te vervangen kunt u opzoeken in het onderdelenboek van uw S.E.P..

Monteer de S.E.P. Freesmessen

Freesmessen zijn om en om geschakeld op uw freesmachine. Het zorgt ervoor dat een helft van de messen linksom freest en de andere helft van de freesmessen rechtsom. Kijk dus goed naar de snijvlakken van de messen, deze moeten immers allemaal de juiste kant op staan. Bij het vervangen van de messen voor uw S.E.P. machine moet u dus goed kijken of het mes links- of rechtsdraaiend is.

Vorm van de freesmessen

De vorm van een freesmes bepaalt uiteindelijk hoeveel kracht er nodig is om uw S.E.P. machine te laten werken en wat de bewerking van de grond is. Er zijn C- vormige freesmessen die geleidelijk aflopen en L vormige messen die vrijwel haaks aflopen. Dit mes in C-vorm wordt voornamelijk gebruikt bij een diepte van 5 centimeter of meer.

Het hoekige L-vormige mes heeft ten opzichte van het C-vormige mes meer kracht nodig om aangedreven te worden. Dit is dan ook het originele freesmestype. Door de vorm wordt wel het samenpersen van de grond tegengegaan.

Maatvoering freesmes van S.E.P.

Om de juiste onderdelen voor uw S.E.P. machine te vinden kunt u de handige filters aan de top van de pagina gebruiken. Kijk goed naar de afstand tussen aansluitgaten en de dikte en breedte van het mes deze bepalen of het mes geschikt is voor uw machine. Hoe diep u wilt frezen en de limieten van uw machine zijn bepalend voor de lengte van het mes.