Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring op de website. Meer weten Begrepen!

Badalini freesmes onderdelen

16 resultaten

Freesmessen en toebehoren voor uw Badalini machine

Passende Badalini slijtdelen van RDM Parts. Als u de slijtdelen van uw machine tijdig vervangt dan zorgt u ervoor dat uw machine optimaal presteert. Het bot worden van Freesmessen leidt tot minder presteren, verhoogt benzinegebruik en defecten. Het juiste onderdeel om uw slijtdelen te vervangen kunt u opzoeken in het onderdelenboek van uw Badalini.

Het bevestigen van de Freesmessen

Een grondfrees bestaat uit messen die om en om geschakeld zijn. Dit betekent dat de helft van de messen linksom draait en de andere helft draait rechtsom. Het snijvlak van het freesmes is zo geplaatst dat die niet op een andere manier gemonteerd kan worden. Als u Badalini messen koopt kijk dan goed of u een linksom draaiend of rechstomdraaiend mes koopt.

Het verschil tussen C-vormige en L-vormige freesmessen

Kijk goed naar de vorm van uw Badalini freesmes, deze bepaalt namelijk hoeveel kracht er nodig is om deze aan te drijven en op welke manier deze de grond bewerkt. Zo zijn er de vloeiend aflopende C-vormige messen die minder kracht behoeft dan een L-vormig mes. Dit mes in C-vorm wordt voornamelijk gebruikt bij een diepte van 5 centimeter of meer.

Een L vormig Badalini freesmes heeft een veel scherpere hoek. Dit komt doordat de vorm minder efficiënt is. Door de vorm wordt wel het samenpersen van de grond tegengegaan.

Maatvoering freesmes van Badalini

Het vinden van Badalini freesmessen voor uw machine gaat het eenvoudigst met onze slimme filters. Naast dat deze links of rechtsdraaiend is moet u goed kijken wat de afstand tussen de aansluitgaten is en of de dikte en breedte van het mes exact hetzelfde is als de messen die u nu gemonteerd heeft. De totale lengte kiest u op basis van de gewenste freesdiepte.