Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring op de website. Meer weten Begrepen!

Maletti freesmes onderdelen

 - 808-IND-775
Rotortanden passend voor Kverneland MA1305079 - 808-IND-775
  • Artikel nummer: 808-ind-775
 - 808-63-MAL-23
RDM Parts Klepel passend voor Kverneland MA6401077 - 808-63-MAL-23
  • Artikel nummer: 808-63-mal-23
 - 808-63-MAL-15
RDM Parts Y-mes passend voor Kverneland MA6200080 - 808-63-MAL-15
  • Artikel nummer: 808-63-mal-15
Bekijk de volgende 24 producten

Freesmessen en toebehoren voor uw Maletti machine

RDM Parts heeft slijtdelen die passen voor uw Maletti freesmachines. Als slijtdelen slijten kan het zijn dat uw machine minder goed presteert, vervang uw onderdelen dus tijdig. Botte en versleten slijtdelen zorgen ervoor dat uw machine meer kracht nodig heeft om te functioneren. Zo verbruikt u meer brandstof en bovendien kan dit leiden tot defecten. Vindt het juiste onderdeel via het onderdelenboek van uw Maletti.

Het bevestigen van de Freesmessen

Door het om en om schakelen van de messen op de freesmachine wordt de grond op een optimale manier bewerkt. De helft van de messen draait dus linksom en de andere helft rechtsom. Kijk dus goed naar de snijvlakken van de messen, deze moeten immers allemaal de juiste kant op staan. Kijk bij het vervangen van de messen dus goed of deze linksom of rechtsom draait.

De vorm van uw Maletti freesmessen

Voor Maletti zijn er verschillende vormen freesmessen beschikbaar. Zo zijn er de vloeiend aflopende C-vormige messen die minder kracht behoeft dan een L-vormig mes. Deze messen worden dan ook vaker gebruikt als de freesdiepte dieper is dan 5 centimeter en kunnen vaak bij hogere snelheden gebruikt worden.

Het haakse L-vormige freesmes van Maletti heeft meer power nodig van de machine. Dit komt doordat de vorm minder efficiënt is. Door de vorm wordt wel het samenpersen van de grond tegengegaan.

Maatvoering freesmes van Maletti

Om de juiste onderdelen voor uw Maletti machine te vinden kunt u de handige filters aan de top van de pagina gebruiken. Naast dat deze links of rechtsdraaiend is moet u goed kijken wat de afstand tussen de aansluitgaten is en of de dikte en breedte van het mes exact hetzelfde is als de messen die u nu gemonteerd heeft. De totale lengte kiest u op basis van de gewenste freesdiepte.