Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring op de website. Meer weten Begrepen!

Kverneland freesmes onderdelen

 - 808-IND-775
Rotortanden passend voor Kverneland MA1305079 - 808-IND-775
  • Artikel nummer: 808-ind-775
 - 808-63-MAL-23
RDM Parts Klepel passend voor Kverneland MA6401077 - 808-63-MAL-23
  • Artikel nummer: 808-63-mal-23
 - 808-63-ZZZ-07
RDM Parts Gedraaid mes passend voor Kverneland MA6100077 - 808-63-ZZZ-07
  • Artikel nummer: 808-63-zzz-07

Freesmessen en toebehoren voor uw Kverneland machine

Aftermarket onderdelen die passen op uw Kverneland machine vindt u bij RDM Parts. U wilt het resultaat van uw machine natuurlijk optimaal houden, daarom is het van belang om op tijd uw slijtdelen te vervangen. Het bot worden van Freesmessen leidt tot minder presteren, verhoogt benzinegebruik en defecten. Om de juiste vervangingsdelen te vinden raadpleegt u het onderdelenboek van uw Kverneland machine.

Freesmessen aan uw Kverneland machine bevestigen

Een grondfrees bestaat uit messen die om en om geschakeld zijn. Dit betekent dat de helft van de messen linksom draait en de andere helft draait rechtsom. Er is dus een verschil in de kant waar het snijvlak van het mes zit. Als u de messen van uw Kverneland freesmachine gaat vervangen kijk dan goed of het mes dat u vervangt links of rechtsom draait.

Het verschil tussen C-vormige en L-vormige freesmessen

Kijk goed naar de vorm van uw Kverneland freesmes, deze bepaalt namelijk hoeveel kracht er nodig is om deze aan te drijven en op welke manier deze de grond bewerkt. Een C-vormig mes behoeft door zijn vorm minder kracht bij het frezen dan een L-vormig mes. Dit mes in C-vorm wordt voornamelijk gebruikt bij een diepte van 5 centimeter of meer.

Het hoekige L-vormige mes heeft ten opzichte van het C-vormige mes meer kracht nodig om aangedreven te worden. Dit is dan ook het originele freesmestype. Door de vorm wordt wel het samenpersen van de grond tegengegaan.

Het juiste freesmes kiezen voor uw Kverneland machine

Voor het vinden van een freesmes dat past op uw Kverneland machine gebruikt u de handige filters. Er zijn een aantal factoren die bepalen of het mes past, zoals: de afstand tussen aansluitgaten en de dikte en breedte van het mes. Hoe diep u wilt frezen en de limieten van uw machine zijn bepalend voor de lengte van het mes.