Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring op de website. Meer weten Begrepen!

Filter de resultaten

Geselecteerde filters
Reset

  Amazone

  Pagina:
  69 resultaten
  Bekijk de volgende 24 producten
  Pagina:
  69 resultaten

  Onderdelen voor Amazone maaiers

  RDM Parts heeft verschillende onderdelen die passen op de maaimachines van Amazone. Het assortiment van dit maaiermerk bestaat vooral uit maaiers met klepelbakken. Wat ze uniek maakt is het systeem dat gras opvangt in een grote kiepbak. Klepelmaaiers staan over het algemeen bekend om hun veelzijdige inzetbaarheid. Ze kunnen namelijk zowel het grove als fijnere werk aan. De Amazone maaier is ook in te zetten voor het verzamelen van bladeren en het verticuteren.

  De slijtdelen van de klepelmaaiers zijn uiteraard de onderdelen die het eerste aan vervanging toe zijn. Klepelmaaiers beschikken over ijzeren klepels die veelal versterkt zijn met een wolfraam strip. Door contact met de grond, stenen, takken en gras slijt de klepel in en wordt deze uiteindelijk bot.

  Profihopper

  De profihopper is de maaier van Amazone die het meest wordt ingezet voor de openbaargroenvoorziening, in parken en sportvelden. De maaier heeft een werkbreedte van 125 centimeter. In vergelijking tot andere maaiers is dat klein tot gemiddeld.  Het opvangsysteem heeft een compacter die ervoor zorgt dat het gras wordt verzameld. Vervolgens wordt dit door middel van een band naar een 750 liter bak achterop de machine vervoerd.

  Vleugelmes

  Het vleugelmes heeft een vlak snijblad om het gras net af te snijden. Hierdoor ontstaat een evenredig maaibeeld. Vleugelmessen zijn daardoor meer geschikt voor het nette werk in plaats van het grovere werk. Vleugelmessen zijn eenvoudig zonder gereedschap te monteren op de roterende as van de Amazone machine.

  Y mes

  Een Y mes is een wat grover mes. Het beeld dat dit mes achterlaat is wat minder net dan het vleugelmes. Toch is het mes uitermate geschikt voor maaiwerk dat minder net gedaan moet worden, bijvoorbeeld in de berm of de groenstrook langs de weg. Net als de vleugelmessen zijn ze eenvoudig zonder gereedschap te monteren aan de maaias.

  Vertiklepel

  De vertiklepel wordt gebruikt om te verticuteren. De mogelijkheid om deze klepels te monteren zorgt ervoor dat de klepelmaaier veelzijdig wordt. Door het verticuteren met de vertiklepels wordt de viltlaag weggeslagen. Dit maakt de weg vrij voor voedingsstoffen en water zodat deze de bodem in kunnen. Dat is goed voor een gezonde graslaag.