Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring op de website. Meer weten Begrepen!

Golfbaan onderhoud | Augustus

augustus

Tijdens het hoogtepunt van de zomer houden we de maaifrequentie hoog om de groei van het gras bij te kunnen blijven benen.

Net als de rest van het jaar is het niet de bedoeling dat er per maaibeurt meer dan 1/3 van het gras wordt afgemaaid. De viltlaag die op de bodem ontstaat kan het beste door verticuteren worden verwijdert. Afhankelijk van het golfverkeer en de eisen van de competitie moet het wisselen van de holes één of twee keer per week plaatsvinden.

De grasgroei zal nu op zijn piek voor het jaar zijn, wat betekent dat er veel maaien te maaien is voor greenkeepers. Nog belangrijker voor de plant is de grotere behoefte aan essentiële voedingsstoffen. De speeloppervlakken moeten nauwlettend in de gaten worden gehouden op tekenen van voedingsstofstress De verhoogde groeisnelheid zal leiden tot een potentiële versnelde ophoping van vilt. Het verminderen van en het voorkomen hiervan kan later ziekten en andere problemen verminderen.

Vochtbeheersing is ook een belangrijk kenmerk, aangezien groenbeheerders hebben geïnvesteerd in weerstations om te informeren over de mogelijke verdampingssnelheid in hun graszode. Het is in de meeste gevallen beter om het speeloppervlak om de paar dagen te doordrenken dan het water te geven volgens een vast schema.

Tees

Het maaien van de tees zou normaal gesproken niet meer dan één of twee keer per week nodig zijn, tenzij de omstandigheden vochtig zijn en de groei sterk blijft. De hoogte van het maaien zal voor de meeste tees ook ongeveer 12 mm blijven, tenzij ze last hebben van droogtestress, in welk geval ze moeten worden verhoogd. Omdat er veel golfers zullen zijn, zullen de tee markers dagelijks moeten worden verplaatst en regelmatig worden gerepareerd om een goede oppervlaktekwaliteit en presentatie te behouden.

Extra besproeiing zal voldoende zijn om het herstel te bevorderen en de kracht van de grasmat te behouden. bovendien moeten ze grotendeels gericht zijn op de ontwikkeling van een goede wortelstructuur. Om het hoofd te kunnen bieden aan zomerse regenbuien en het water snel van het oppervlak af te voeren, zou het nuttig zijn om te werken met massieve tanden met niet meer dan 13 mm brede tanden.

Fairways

Hoewel het maaien waarschijnlijk minder vaak zal plaatsvinden dan in juni en juli vanwege de hogere temperaturen en minder regenval, blijft de maaihoogte gelijk, met een maaihoogte tussen 14 en 17 mm. Divotschade kan zich nu langzaam herstellen.

Roughs

net als bij andere gebieden zal de maaifrequentie in augustus lager zijn, tenzij het een natte maand is. Net als voorheen zullen de belangrijkste delen van de roughs waarschijnlijk met een cirkelmaaier worden gemaaid met een maaihoogte van 50 mm. Het maaien van de diepere ruwe plekken moet worden voortgezet, met als doel het gras te verzamelen en de voedingsstoffenniveaus te verlagen om de fijnere en langzamer groeiende grassen te stimuleren tot bloei te komen.

Tot slot, houdt een oogje in het zeil op de speeleigenschappen en de esthetische kwaliteiten van de graszode. Door ze in de gaten te houden, krijgt u een beter inzicht in uw golfbaan. Het vastleggen van de resultaten geeft de mogelijkheid om de resultaten van voorgaande jaren te vergelijken. Het controleren van praktische elementen zoals consistentie en maaihoogte, met behulp van macroscopen en prisma's, geeft ook inzicht in veranderingen tijdens deze drukke periode.

In augustus wordt het onderhoud van de bunkers voornamelijk voortgezet met het regelmatig harken, met de hand of met de machine. Door de groeivertraging zal het knippen en afsnijden van de randen minimaal zijn en zal de nadruk liggen op het verwijderen van steen en onkruid. Daarnaast moeten controles worden uitgevoerd op zanddiepte en -verdeling en als onkruidproblemen op zandvlakken blijven bestaan, kunnen deze ter plaatse worden besproeid met glyfosaat, maar er moet op worden toegezien dat er geen drift naar de omringende oevers ontstaat om schade te voorkomen.

Agronomie

Augustus is een goed moment om opnieuw biologische meststoffen aan te brengen; met een lange levensduur van twee maanden kan een toepassing in augustus je tot in oktober brengen..

Beluchting is ook belangrijk om de zuurstofverhouding in de bodem in balans te houden, 8 mm pennen of 12 mm pennen tot een diepte van 200-300 mm worden aangeraden.

Onkruid, ongedierte en ziektes

De onkruidgroei is in augustus wijd verbreid en vereist het gebruik van herbiciden. Deze zijn over het algemeen effectiever als de plant actief groeit.

Houd een oogje in het zeil op schimmelaanvallen. Er kan een preventieve fungicidenbehandeling nodig zijn in de aanloop naar belangrijke wedstrijden.

Machines en materialen

Een van de grootste investeringen van elke golfclub is in hun machineportefeuille; het is dus belangrijk om deze machines te onderhouden door regelmatig service, onderhoud en reparaties uit te voeren. Het is ook belangrijk om personeel te laten trainen in het gebruik van specifieke machines en grondapparatuur.