Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring op de website. Meer weten Begrepen!

Onderhoud golfbaan | Juli

Algemeen golfbaan onderhoud

In deze tijd van het jaar moet er regelmatig worden gemaaid, waarbij de maaiers op zomerhoogte worden ingesteld. Nu het speelniveau op de meeste golfbanen op hun hoogtepunt is, moet de kwaliteit van het speeloppervlak hoog blijven, met goede greensnelheden en een constante rolsnelheid op de fairways.

Er zal een verleiding zijn om maaizones op de greens te laten zakken, maar het is beter om te kijken naar het gebruik van rollers om goede snelheden te garanderen zonder uw graszode te belasten.

Aanbevolen snijhoogtes - Greens - ongeveer 3,5-6 mm. Tees - ongeveer 10-15 mm. Fairways - ongeveer 15-20mm. Ruw en semi-ruw - Gewoon maaien en opruimen van deze gebieden.

Greens

Horizontale viltgroei kan worden verminderd door regelmatig borstelen en verticuteren, waarbij de laatste tussen de twee en vier weken plaatsvindt. Dit moet ook helpen voorkomen dat zich tijdens het groeiseizoen viltophopingen voordoen. Om een dichtere en aantrekkelijkere graszode te bevorderen, worden de greens geborsteld voordat ze worden gemaaid.

Het veranderen van de hole positie moet één of twee keer per week gebeuren, afhankelijk van het gebruik, de slijtage en de eisen van het green en/of de wedstrijdsituatie. Bij het bepalen van de positie van de hole is het belangrijk om te beoordelen wat een eerlijk resultaat oplevert. Houd rekening met zaken als - de lengte van het schot tot aan het groen en de waarschijnlijke omstandigheden voor de dag - wind en andere weersomstandigheden, de omstandigheden van de grasmat van waaruit het schot zal worden gespeeld, en het in de gaten houden van de groenkwaliteit.

Idealiter zou er bijvoorbeeld genoeg groen moeten zijn tussen de hole en de voorkant en de zijkanten van de green om het gewenste schot naar de green te kunnen nemen. Als de hole een lange ijzeren schot naar de green nodig heeft, moet het gat dieper in de green worden geplaatst en verder van de randen dan als het een korte pitch shot nodig heeft. In het algemeen wordt aanbevolen dat de positie van het gat ten minste vier passen van elke rand van het groen verwijderd is. Als een bunker dicht bij de groene rand ligt, of als de grond afloopt, moet de afstand groter zijn, vooral als het schot meer is dan een pitching wedge. Er moet ook rekening worden gehouden met een eerlijke kans op herstel na een redelijk goed schot dat bijvoorbeeld net de green mist.

De bemestingseisen, met name op USGA-specificatiegroenen, zullen op dit moment hoog zijn en nu we in de zomerperiode met minder neerslag en meer zonneschijn komen, moeten we een betere verhouding tussen stikstof en kalium gebruiken. Kalium speelt op dit moment een grote rol in de plant, omdat het de chemische en vochtoverdracht via het wortelstelsel beïnvloedt en een betere huidmondcontrole door de individuele plant mogelijk maakt. Gebruik iets met een NPK-verhouding van iets dat lijkt op een 9-7-7 of een 12-0-8 verhouding.

Irrigatie

Het besproeien van de greens zal meer een overweging worden omdat de bodemtemperatuur op sommige plaatsen hoge niveaus bereikt en de oppervlak uitdroogt onder een warme, zonnige hemel. Maar wordt niet afhankelijk van deze praktijk om de droogtestress te verminderen. Waar mogelijk moet, vooral op hoge plaatsen, met de hand worden besproeid om de kans op droge plekken te verminderen.

Probeer zo dicht mogelijk bij de natuur te sproeien, waarbij u het oppervlak met onregelmatige tussenpozen moet doordrenken. Dit in tegenstelling tot de techniek die vaak bij topdressen en beluchten wordt toegepast waarbij veel herhalen de sleutel is tot een mooie grasmat.

Waterbeheer is de belangrijkste factor in juli, omdat de meeste golfbanen waar mogelijk gebruik zullen maken van bevochtigingsmiddelen, om geld en middelen te besparen. Vind het product dat bij uw golfbaan en uw middelen past, zowel financieel als menselijk. Probeer het effect dat ze hebben op de bodem van uw eigen baan te registreren en te monitoren voor toekomstige referentie. Een vochtsonde zou hiervoor ideaal zijn. Eenmaal toegepast, vergeet dan niet om de producten goed te besproeien zodat ze niet verschroeien.

Groeiregulatoren

De voordelen van groeiregulatoren zijn het produceren van een gezonder wortelstelsel en een verminderde topgroei, terwijl ook het vereiste om te maaien en de slijtage van machines worden verminderd.

Topbehandeling en beluchting

Breng niet meer dan 0,5 ton per green van de topdressing aan en gebruik kleine pennen bij het beluchten. Vaak herhalen is hierbij de sleutel tot succes.

Diep beluchten zou niet nodig moeten zijn in juli, vanwege de droge bodemgesteldheid, maar regelmatig beluchten zal meer zuurstof in de wortelzone geven, wat de wortelontwikkeling en het drainagepotentieel ten goede komt tijdens periodes van hevige regenval die in de zomer plaatsvinden.

Agronomie

Zoals u weet, is het belangrijk om de prestaties van uw installaties in kaart te brengen en te meten, zoals het meten van de graszodehoogte, de samenstelling van grassoorten, de bodemtemperatuur, het onkruidgehalte, de hardheid en de infiltratiesnelheid (poreusheid) van de bodemwortelzone, enz. Dit kan worden gedaan met GPS-meetapparatuur die chlorofyl, vochtgehalte en -afwijking met bodemproeven die de bodemsoort kan bepalen. Ook belangrijk zijn de voedingswaarde van de bodem, het gehalte aan organisch materiaal, het gehalte aan organische stoffen en de pH van de bodem.

Het monitoren van deze parameters geeft u een beter inzicht in wat er aan de hand is in uw speeloppervlak en stelt u in staat om betere beslissingen te nemen over welke onderhoudsinputs / producten en middelen u nodig heeft om uw optimale oppervlakte bespeelbaarheid te behouden.

Onkruid, ongedierte en ziektes

De onkruidgroei is zeer actief in juli en er kunnen ook herbiciden nodig zijn. Deze zijn effectiever wanneer de plant de actieve groei heeft. Volg altijd de richtlijnen van de fabrikant.

Machines

Aangezien de meeste golfclubs veel geld investeren in de aanschaf van apparatuur is het belangrijk om ze allemaal regelmatig onderhouden en onderhouden te houden om onnodige investeringen en machinebreuk tot een minimum te beperken.