Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring op de website. Meer weten Begrepen!

Golfbaan onderhoud | April

Algemeen onderhoud

Het is tijd om de greens te beluchten en topdressen om de greens te herstellen en het oppervlak poreusheid te houden.

De beluchting kan variëren tussen solide en holle pennen, afhankelijk van uw doelen. Verti-draining met behulp van vaste tanden tot ongeveer 8 centimeter moet de wortels helpen bij het vinden van water in de bodem, waardoor de graszode van een sterker wortelstelsel wordt voorzien.

U wilt uw graszode niet verstikken, dus niet te veel top-dressing toepassen. Het type zand dat gebruikt wordt in voor de topdressing is belangrijk. De meeste zandtype worden voor andere toepassingen gebruikt.

Voor golf, wintervelden en bowling greens moet het meest bespeelde gedeelte worden gedresst met zand van een gemiddelde textuur (0,250mm tot 0,5mm).

In het voorjaar moet je kijken of je tussen de halve tot anderhalf ton materiaal per green kunt verspreiden, het is aan te raden om op maandbasis te topdressen.

Het verkrijgen van voedingsstoffenniveaus voor greens, tees en fairways zal data opleveren die kan worden gebruikt bij de keuze van de meststof.

Beschadigde messen zullen de kwaliteit van de graszode beïnvloeden, dus het is belangrijk dat uw maaimachines regelmatig worden onderhouden en correct worden geconfigureerd.

De irrigatiesystemen moeten inmiddels getest en gekalibreerd zijn en de sproeiers moeten eenmaal per jaar worden gebruikt om ervoor te zorgen dat het sproeipatroon en de dekking voldoende zijn om aan uw behoeften te voldoen. U kunt dit doen met een aantal opvangbakken op uw green om op die manier het water op te vangen en te meten.

Zodra deze voorjaarsvernieuwingen zijn voltooid, kunt u dan verder gaan met de dagelijkse routine van het onderhoud.

De frequentie van het maaien zal variëren tussen dagelijks en wekelijks, afhankelijk van de groei van het gras en de normen voor de golfbaan.

Lokale omstandigheden zoals het type golfbaan, de weersverwachtingen, het type graszode en het type maaier kunnen allemaal de maaihoogte veranderen. Hieronder vindt u een richtlijn, die afhankelijk is van de weersomstandigheden. Belangrijk! maai nooit meer dan 1/3 van het totale gras in een enkele maaibeurt .

Greens - de hoogte moet op ongeveer 4-6 mm worden gehouden.

Tees - de hoogte moet op ongeveer 10-15 mm worden gehouden.

Fairways - de hoogte moet worden gehouden op ongeveer 15-20 mm.

Roughs - deze gebieden maaien en opruimen.

Maaimachines moeten worden gereinigd, zorg ervoor dat u na het afspoelen van de maaicilinder een beetje wd40 op de maaicilinder aanbrengt. Door ze schoon te houden wordt het controleren van de maaihoogtes en het onderhoud van de ondermessen eenvoudiger.

Minstens drie keer per week moet je kijken naar het verwisselen van de holes, maar dit kan afhankelijk zijn van de grootte van de green. Tijdens nat weer kan het gat sneller slijten, veroorzaakt door het lopen van de golfers.

Agronomie

Nu het seizoen gestart is, is het een goed moment om bodemmonsters te nemen en deze te laten analyseren. U zou een Particle Size Distribution (PSD) bodemanalyse kunnen laten uitvoeren als u dat nog niet hebt gedaan. Dit zal je vertellen wat de samenstelling van je bodemprofiel is.

De PSD zal de verhouding van klei, spleet en zand vaststellen waaruit de grond bestaat, hierdoor krijg je een beter inzicht in de staat van de bodem.

Er is een optimaal niveau van plantenvoeding en een bodemanalyse zal helpen ontdekken welke niveaus van voedingsstoffen nodig zijn.

Meststoffen kunnen worden gebruikt als het gras tekenen van stress vertoont, zoals een zwakke groei of verkleuring. Factoren zoals grondsoort en weer kunnen van belang zijn voor de goede werking van de bodem.

Je wil niet te veel doseren, dus wees voorzichtig bij het toedienen van meststoffen. Kalibreer uw strooiers en sproeiers voor gebruik en kies de juiste instellingen voor de sproeiers en het product dat u gebruikt.

Onkruid, ongedierte en ziekten en plagen

Mos zal een probleem zijn na de natte omstandigheden die de afgelopen zes maanden zijn opgetreden. Bezanding kan worden gebruikt voor de bestrijding van mos.

Voorkomen is beter genezen; het is van essentieel belang ervoor te zorgen dat gedurende het hele groeiseizoen zo min mogelijk kale plekken worden gebruikt, terwijl tegelijkertijd de controle over de viltlaag behouden blijft

De bodembedekking is essentieel, aangezien mos een snelgroeiende pionierssoort is, is het belangrijk om te proberen te zorgen voor een concurrerende groei van de grasplanten.

Wat kan er nog meer worden gedaan om het risico van mosinvasie/vestiging te verminderen?

 

Het is belangrijk om een evenwicht te vinden tussen de behoeften van uw klanten/bezoekers en een effectieve bestrijding van mos.

Wormbehandelingen kunnen indien nodig worden uitgevoerd, maar vergeet niet u af te vragen waarom er wormen aanwezig zijn. pH-waarde, organisch materiaal en uw onderhoudsregime op de grasmatten moeten worden beoordeeld.

Houd een oogje in het zeil op een schimmelaanval en gebruik goedgekeurde fungiciden om besmette gebieden te behandelen.

Machines

Zorg ervoor dat de machines goed onderhouden worden, want het weer wordt steeds beter en met het goede weer komen veel golfers. Zorg ervoor dat de golfbaan in topconditie blijft.

Alle machines moeten nu onderhouden en weer in werking zijn.

Een goede afspoelfaciliteit is een essentieel instrument om apparatuur schoon te houden..