Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring op de website. Meer weten Begrepen!

Golfbaan onderhoud | Maart

Algemeen onderhoud

Je had het natuurlijk allang klaar willen hebben maar in de winter zit het weer niet altijd mee dus gelukkig is er maart. In deze maand kunnen overgebleven winterwerkzaamheden worden opgepakt zoals bomen, hekken en andere objecten op en om de golfbaan.

Het is nu ook tijd om specialistische werkzaamheden te laten uitvoeren door vakmensen bomen kunnen nu bijvoorbeeld verzorgd worden door een boomchirurg. Eind maart gaan de meeste bomen weer in de bloei dus wil je deze werkzaamheden het liefst voor die tijd afgerond hebben.

Schade die veroorzaakt is door wind wordt het beste nu opgelost om ervoor te zorgen dat de golfbaan veilig is

Probeer dagelijks door te gaan met het borstelen van greens en tees om de verspreiding van ziekten tegen te gaan, door vocht van het grasoppervlak te verwijderen.

Afhankelijk van de groei van het gras zal de maaifrequentie variëren van dagelijks tot twee keer per week. De hoogte zal ook variëren afhankelijk van het type golfbaan, het type graszode, de plaatselijke omstandigheden en het type maaier. Hieronder staan de maaihoogtes van de geleiders, maar deze zullen variëren zoals hierboven vermeld, maar vergeet niet om niet meer dan 1/3 van de totale grashoogte in elke maaibeurt te verwijderen. Hoe minder belasting er op dit moment op het gras wordt gelegd, hoe beter, en hoe minder belasting er op dit moment op het gras wordt uitgeoefend, en hoe meer invloed er op de tweede helft van het seizoen zal zijn.

Greens - Maaihoogte gehouden rond de 6-8mm.

Tees - Maaihoogte gehouden rond de 10-15mm.

Roughs - Maaihoogte gehouden op 22-30mm.

Fairways - Maaihoogte gehouden rond de 15-25mm.

Ruwe, half ruwe grasvelden - Maaien en opruimen van deze terreinen. Verminder de opbouw van maaisel door weinig per maaibeurt af te maaien en vaak met een roterende of klepel of mulchmes te maaien. De maaihoogte is afhankelijk van het type golfbaan en de vereiste hoogte voor het type spel. Maaihoogte van de maaihoogte tijdens de winter tussen de 50-100 mm.

Er moet rekening worden gehouden met een aantal factoren bij de beslissing hoe vaak de gaten moeten worden vervangen, zoals de grootte van de green, toernooien, speelhoogte en de conditie van de green. Het gat zal sneller slijten tijdens natte periodes, wat resulteert in een kraaiend effect, dit is meer duidelijk als de green riet problemen heeft. Het is niet ongewoon om de hole posities meer dan drie keer per week te veranderen tijdens natte periodes.

Gebruik, wanneer de omstandigheden het toelaten, een reeks vaste, holle of gespleten beluchtingspennen om greens, tees en fairways te beluchten. Dit is essentieel om de lucht- en gasuitwisseling in stand te houden en om de verdichting te verminderen. De bodemtemperatuur zal tegen het einde van maart stijgen, waardoor grasplanten gebruik kunnen maken van de meststoffen die op het veld gestrooid worden.

Bunkers

Alle grote verbouwingen moeten af zijn, dus de nadruk zal nu liggen op presentatie en speelbaarheid voor het komende seizoen. Er moet een begin worden gemaakt met het algemene knippen, afkanten en bijvullen van zandniveaus, voor zover deze nog niet aan de gang zijn. Extra zand moet voldoende tijd hebben om voor het nieuwe seizoen ingebed te worden, maar als dat niet het geval is, kan het worden besproeid en verstevigd met een 'whacker plate' of roller.

Het verwijderen van overtollig zand is essentieel, omdat de groei rond de bunkers waarschijnlijk beperkt zal zijn. Bemest zwakke plekken, er kan voldoende gras op de oever of bunkerzijde blijven liggen.

Paden

Nadat de bunkers zijn afgebakend en schoongemaakt, zijn de belangrijkste werkzaamheden aan de greens, tees en omgeving voltooid, de paden zijn de volgende in de lijst van prioriteiten. Nadat eventuele gaten zijn gevuld en eventueel vuil is weggeschraapt of verwijderd, moet een licht pad worden aangebracht met het juiste materiaal.

Het is een goede gewoonte om regelmatig opnieuw geplaveide paden te behandelen, omdat dit er net uit ziet. Als de paden versleten zijn, moeten ze behandeld worden.

Golfbaanaccessoires

Alle items zoals vlaggenpinnen, gatbekers, bunkerharken en dergelijke die besteld moeten worden, moeten ruim van te voren besteld worden, omdat ze cruciaal zijn voor de functionaliteit van de golfbaan. Dit zal de laatste maand zijn dat deze op tijd voor het begin van het nieuwe seizoen gereinigd, gerepareerd of opnieuw geschilderd kunnen worden.

Lente renovaties

Voordat wedstrijden van start gaan en het bezoekersspel toeneemt, wilt u in het voorseizoen al een aantal renovatiewerkzaamheden aan de greens uitvoeren. Het uitvoeren van degelijke restauratiewerkzaamheden doet u het beste met 10mm tines. Dit wordt opgevolgd door micro-coring in april.

Totdat de koude temperaturen het land verlaten, moet er nog gewacht worden met het doorzaaien.

De Tees moeten worden overzaaid, belucht, gezoomd, bezand en bemest.

De maaihoogtevan de Tees moet, net als bij de greens, op een hogere hoogte blijven totdat de groei begint. Door dit te doen, geeft u een eventuele doorzaaiing meer kans op succes, als deze wordt gecombineerd met een toplaag achteraf. Als tees veel mos hebben, behandel dezen dan met een product voordat je het verticuteert. Het duurt meestal twee weken voordat het product het mos voldoende verzwakt.

Omgeving

De tekenen van herstel van winterse slijtage laten zich nu zien. Zwaar belaste gebieden zullen de laatste zijn die zich herstellen. Zulke gebieden moeten worden gerestaureerd.

Als de omstandigheden het toelaten, kan de green laat in de maand worden bemest.

Agronomie

Het kan zijn dat het vochtige oppervlak en het lage lichtniveau leiden tot een hoog gehalte aan mos. Dit is een indicatie dat oppervlakken verdicht zijn, maar als er niet met een machine op de greens gekomen kan worden is het onwaarschijnlijk dat dit snel opgelost wordt. Wanneer de bodemomstandigheden niet geschikt zijn, zal de beluchting leiden tot het uitsmeren van de zijkanten van de tandgaten, waardoor het water niet uit het gat kan wegsijpelen.

Paddestoel is ook een probleem, evenals de toename van de viltlaag en de zwarte laag, omdat de anaërobe omstandigheden blijven aanhouden.

Zodra de omstandigheden het toelaten, probeer zo veel mogelijk te beluchten, en wees waakzaam voor fusarium pleister.

Graswortels zullen wanhopig op zoek zijn naar lucht, omdat de greens, als ze niet verzadigd zijn, doorweekt zullen zijn. Wanneer ze uitdrogen kan het helpen om te beluchten. Beluchting is de sleutel tot het openhouden van de golfbaan op dit moment, vooral op zware bodems. Beluchting van de green is belangrijk omdat het de lucht- en gasuitwisseling in stand houdt en de drainagemogelijkheden van de greens verbetert.

Aangezien de temperaturen een langzame afgifte van stikstofarme voeding verbeteren, is het de bedoeling om een de graszode te voeden.

Onkruid, ongedierte en ziekten en plagen

Ochtenddauw en nat weer verhogen het risico op het uitbreken van schimmelziekten. De typische soorten ziekten die u in deze tijd van het jaar kunt tegenkomen zijn:

PH-niveaus, organische stof en uw onderhoudsregime moeten worden beoordeeld als u een probleem met wormactiviteit heeft.