Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring op de website. Meer weten Begrepen!

Tips voor besparen op onderhoud (deel 2)

53e2ae51-6203-4c7b-9058-a903800bff9914 is er een alternatief?
Originele onderdelen of kwalitatief goede imitatie onderdelen? RDM Parts levert een lijn met imitatie onderdelen welke prijs technisch voordeliger zijn dan de originele onderdelen. Kwalitatief doen deze onderdelen niets onder voor de originele onderdelen. Sterker nog: vaak komen de originele onderdelen en imitatie onderdelen uit dezelfde fabriek. 

15 reservewielen 
Wat kost een lekke band? De kosten zijn niet alleen de reparatie van de band zelf. Neem ook de reistijd van monteur, stilstand van de machine, communicatie over de lekkage, etc mee in uw berekening. Het is verbazingwekkend hoe snel een set reservewielen is terug verdiend. 

16 instructie
Neem tijd voor een grondige instructie aan uw machinist. Voorkom vragen van de machinist over het functioneren van de machine of het vinden van een simpele vetnippel (als die al naar die bewuste vetnippel op zoek gaat). Zet deze instructie ook op papier verduidelijk met foto’s zodat de machinist deze terug in kan zien. 

17 luisteren naar de machine
Leer uw machinist te luisteren naar de machine, voordat een cruciaal duur onderdeel kapot gaat merk je het in veel van de gevallen al van te voren. Haperende motor, schurend geluid, fluitende hydromotor. Grijp tijdig in en voorkom bijvoorbeeld een hydroliek systeem vol met metaal splinters van een wielmotor die aan puin loopt maar niet opgemerkt werd door een radio die op standje plankgas stond. 

18 huur indien mogelijk
Optimistische machine kopers zijn er zoveel! Ik heb nu 5 uur werk in de week en als ik de machine zelf heb dan krijg ik er heus wel meer werk voor. Soms pakt het goed uit maar vaak ook niet. Huur een machine! Bij veel extra werk is die extra machine net zo snel genoeg gekocht. 

19 wensen van de machinist? Zwaailamp etc
Machinisten die zelf werklampen, zwaailampen, ledstrips of radio’s inbouwen? LET OP vroeger kon dat vaak probleemloos. Maar tegenwoordig zijn machines uitgevoerd met computers die compleet overstuur raken als er ergens lukraak een voeding bij geknepen word. 
Kortom, houdt het in de gaten en maak de machinist er bewust van!  

20 brekende fussees
Verbazingwekkend twee machines op het werk, bij de een breken de fusees er achter elkaar onderuit terwijl de ander er geen last van heeft. Hoe hard wordt er geragd met machines? 
Wees bewust van de gevolgen.  

21 wissewasjes 
Een monteur die voor een maaidek v-snaar heen en weer rijdt? Geef uw machinist instructie om kleine reparaties zelf uit te kunnen voeren. Dat scheelt veel tijd, geld en communicatie. Zorg ook dat de machinist die onderdelen standaard bij zich heeft. 

22 machinist en winteronderhoud
Laat een machinist eens meewerken tijdens het winter onderhoud aan zijn machine. Dan ziet deze ook het effect van een vetnippel die het niet doet. Verhoog het bewustzijn!

23 wees open
Machinist afzeiken als het een na het ander kapot gaat? Prima om de boel scherp te houden maar maak dan ook de complimenten als het juist goed gaat! 

24 speling? Fix het direct!
Een hefarm met speling? Repareer het tijdig! vaak is de reparatie financieel klein. Echter soms wacht men zolang dat ook de hefarm(huis) waar de bronzen bus inzit ook vervangen moet worden! Voila, onnodig een dure reparatie. 

25 voorkom vliegend cabineglas!
Hoeveel cabine ruiten wij niet verkopen bij RDM Parts. Oorzaak: onderweg eruit gewaaid toen de machine op de wagen stond. 9 van de 10 keer een deurruit. 
Trek even een simpel spanbandje om de cabine, dan vliegt de deur in ieder geval niet zomaar open.  

26 scalpeer rollen.
U weet het wel die zwarte kunststof rollen op een maaidek, vaak op de hoek en in het midden  van het maaidek. Bekijk samen met uw machinist of hij niet liever een rol extra of groter op het maaidek wil. Een heavy duty scalpeerrol voorkomt een krom maaidek.
 

Length Converter

Type a value in the cm field to convert the value to Inches:

Inches: