Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring op de website. Meer weten Begrepen!

Nederlands design in Roberine F3 klepelmaaier

844ce203-697d-44ff-aec2-eab922d58e37

Toen Roberine in 2011 weer terug kwam in Nederlandse handen, hadden de ingenieurs een visie voor ogen. Een nieuw design, uitgevoerd in een klepelmaaier en een kooimaaier, is het resultaat van die herstart. Hiermee wil het merk inspringen op een nieuwe trend in het groenonderhoud, namelijk het minder maaien.

Er moet natuurlijk heel wat gebeuren om een ijzeren klepel te verslijten. De maaiers met klepelunits zijn dan ook erg robuust en daarmee onderhoudsvriendelijk. Het ontwerp van de machine is daarnaast ook nog erg compact. Als de maaiunits van de machine zijn opgeklapt, dan bedraagt de transportbreedte 135cm. Daarmee past deze in bijvoorbeeld een grotere gesloten bedrijfsbus. Ook smalle doorgangen vormen hierdoor geen probleem.

De maaier heeft meerdere opties als het gaat om de maaibreedte. Deze is namelijk verstelbaar tussen de 75 en 215cm. Met een maaisnelheid van 13 kilometer per uur, zorgt dat er op papier voor dat de maaier tussen de 0,9 hectaren en 2,7 hectaren per uur kan verwerken. Voor wie dat nog niet genoeg is, is er ook de Roberine F5, met 5 maaiunits heeft deze een groter maaioppervlakte. Wat ook invloed heeft op de productiviteit van de machine is de mogelijkheid om snel naar de volgende groenstrook te rijden. Met een transportsnelheid van 25 kilometer per uur zijn afstanden tussen verschillende groenstroken ook geen probleem.

Minder maaien

Europees gezien maaien gemeenten de laatste jaren steeds minder. Dit zorgt er natuurlijk voor dat het gras langer de tijd krijgt om te groeien en daardoor langer en sterker wordt. De meeste kooimaaiers kunnen dit hoge gras niet verwerken. Roberine heeft daarom de F3 klepelmaaier ontwikkeld om mee te gaan met deze trend. Door te maaien met klepels is het mogelijk om dit hoge gras wel te maaien. De klepels draaien met een hoge snelheid en daardoor wordt er meer kracht gegenereerd dan een conventionele kooimaaier. Nieuwe technieken zorgen ervoor dat het maaibeeld optimaal blijft. Dit komt doordat er geen grasproppen achterblijven in de groenstroken. 

Opties

Bij de basisversie van de F3 is al gedacht aan het comfort van de gebruiker. Zo komt deze met een geveerde stoel. Voor gebruikers die meer comfort behoeven is er ook de mogelijkheid om de machine uit te rusten met een cabine. Op die manier wordt het geluid dat geproduceerd wordt door de klepelbak een behoorlijk stuk gedempt. Ook een airconditioning is in te bouwen in de cabine.