Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring op de website. Meer weten Begrepen!

De Ransomes MP 493 en MP 653

c4bf3d01-c443-4bb3-9f60-4952f942e950

Met het MP systeem komt Ransomes met een standaard voor hun machinelijn. Machineparken waar het MP systeem wordt gebruikt zijn onderhoudsvriendelijk omdat onderdelen op verschillende machines gebruikt kunnen worden. Het merk heeft op die manier een poging gedaan om met een leeg vel papier te beginnen en zo met een vernieuwend ontwerp te komen. Het resultaat mag er zijn, want deze cirkelmaaiers zijn licht, zuinig en ze kunnen makkelijk op plaatsen komen die niet toegankelijk zijn voor andere maaiers van een vergelijkbare grote.

Vernieuwend design

Dat de maaier van de grond af aan opnieuw is opgebouwd wordt het meest duidelijk wanneer je kijkt naar de manier waarop de maaidekken in de breedte van de machine worden gevouwen. Als dit gebeurt is de maaier 1,65 meter breed. Op die manier past de maaier makkelijker op een aanhanger. Ook kan hij gemakkelijker op plekken komen die moeilijk te bereiken zijn doordat er een smalle doorgang gepasseerd moet worden. Toch levert de maaier niet in op op de maaibreedte, want de machine heeft verschillende opties als het gaat om de dekken. Met 3 meter, 3,2 meter heeft de MP 493 genoeg werkbreedte om 3,24 of 3.56 hectare per uur te maaien.De MP653 wijkt in bepaalde opzichten af van de MP493 variant. Zo heeft Ransomes door een turbo op de MP653 te zetten, een krachtigere motor ontwikkeld. Dit stelt de maaier in staat om maaidekken met een grotere maaibreedte aan te drijven. De MP653 heeft dan ook naast de optie op een 3 meter en de 3,2 meter maaidek, een 3,5 meter maaidek. Hiermee is 3,89 hectare per uur te maaien. Een grote besparing zit ook in het gewicht. Door gebruik te maken van lichte staalsoorten is de machine duurzaam, want deze gewichtsreductie ten opzichte van de vorige modellen van Ransomes levert een machine op die zuiniger is.

Nieuw maaidekken

Met de MP serie komt Ransomes ook met een nieuw ontwerp voor de maaidekken. Ze zijn zo ontworpen dat onderhoud aan de slijtdelen zo gemakkelijk mogelijk wordt gemaakt. De onderdelen die op ten duur aan vervanging toe zijn worden met simpele bouten aan het maaidek bevestigd zodat deze makkelijk te vervangen zijn. Ook het aantal smeerpunten zijn tot een minimum gehouden door de ontwikkelaar van de machine. Dit is gedaan door ieder mes een van een aparte hydraulische motor te voorzien. Voor de dekken wordt ook gebruikt gemaakt van een lichtgewicht staalsoort. Ook aan de veiligheid is gedacht, want door een aanrijdsysteem kan het dek meebewegen als er een botsing met een obstakel is.

Opties

Naast een open cabine is er ook de optie om de Ransomes met een gesloten cabine te nemen. In deze gesloten cabine zit een verwarming en airconditioning. Bovendien zorgt de ombouw ervoor dat het geluidsniveau tot een minimum wordt beperkt.Bij RDM Parts hebben we een grote collectie onderdelen voor Ransomes machines. Ook de MP493 en MP653 vindt u terug in ons assortiment.