Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring op de website. Meer weten Begrepen!

Filter de resultaten

Geselecteerde filters
Reset

  Green Tools

  Alle handgereedschappen voor het onderhoud op de green!

  Pagina:
  5 resultaten
  Pagina:
  5 resultaten

  Greentools worden op en om de golfbaan gebruikt om het werk te vergemakkelijken en het resultaat van het maaiwerk te checken. Op een green komt het allemaal immers net wat nauwer als het gaat om maairesultaat. Voor een goede golfbaan is een precieze maaihoogte van groot belang. Hierin wordt de balans gezocht tussen wat goed is voor het gras en wat de wensen zijn van de golfer. Om te bepalen hoe hoog het gras is kan bijvoorbeeld een grasmeter worden gebruikt. Deze is vervolgens ook inzetbaar om het resultaat en de rechtheid van het maaien te controleren.

  Voor de golfer is vooral de snelheid van het gras belangrijk. Ook om te meten hoe snel de golfbal over een green rolt, zijn speciale gereedschappen ontwikkeld. Met een stimpmeter is te controleren of de hoogte van het gras de golfbal niet in de weg zit.

  Een baan is natuurlijk niet af zonder een hole. Ook voor het maken van deze holes is speciaal gereedschap die ze precies met de juiste diameter slaat. Hoe scherper deze tools hoe beter ze presteren.

  Het gras van deze golfbanen is vrij delicaat en het kan wel eens zijn dat er onverhoopt iets mis gaat en er een stuk gras wordt beschadigd. Met een speciale tool is een vierkant stuk weg te snijden en vervolgens te repareren.