Deze website gebruikt cookies voor een optimale ervaring op de website. Meer weten Begrepen!

Slijtdelen (5094)

Selecteer uw type

Bekijk alle 5094 produkten

Kunnen we u helpen?

Wij kunnen snel uw onderdeel vinden!
+31 (0)344-645675
of start een chatsessie

Slijtdelen

Tijdens het werk met uw machine verbruikt deze langzaam maar zeker de werkzame onderdelen doordat deze afslijten. Om de machine op een correcte manier werkzaam te houden is het handig om deze slijtdelen te vervangen als ze versleten zijn. RDM Parts heeft verschillende slijtdelen op voorraad en kan ervoor zorgen dat deze snel bij u geleverd worden.

Slijtdelen voor rotokopeggen

Rotoregtanden zijn de werkzame delen van een rotorkopeg. Tijdens het ploegen door de grond komen de tanden in aanraking met stenen en andere harde materialen. Hierdoor verslijten de rotorkopegtanden naar verloop van tijd.

Meer over rotorkopegtanden

Slijtdelen voor kooimaaiers

Een kooimaaier maait door middel van een maaikooi, ook wel snijcilinder genoemd. Deze snijcilinder heeft een stel scherpe messen die na gebruik langzaam bot worden. Ze kunnen meerdere malen geslepen worden, hierdoor passen ze uiteindelijk niet meer in de maaikooi of sluiten ze niet meer goed aan op het ondermes. In dat geval kunt u de versleten maaikooi vervangen voor een nieuwe van RDM Parts.

Meer over snijcilinders

Slijtdelen voor freesmachines

Vergelijkbaar met de rotorkopeg verslijten de frezen van een freesmachine door contact met de grond, harde materialen of stenen. Deze maken het freesmes na verloop van tijd bot doordat ze het mesblad beschadigen. Wanneer een freesmes bot is en deze niet meer geslepen kan worden, is het aan te raden om een nieuw slijtdeel te monteren

Meer over freesmessen

Slijtdelen voor klepelmaaiers

Klepelmaaiers hebben roterende klepels om het gras en andere planten te maaien. Vaak zijn de klepels verstevigd met een carbide punt of strip omdat de gewassen die ze maaien veelal aan de stevige of grove kant zijn. Toch slijten ook deze robuuste delen tijdens het werk af en is het dus aan te raden om ook deze delen geregeld te vervangen voor een optimaal maairesultaat.

Meer over klepels

Slijtdelen voor beluchters

Beluchtingspennen, ook wel tines genoemd, worden met hoge kracht de grond in gedrukt om gaten te prikken voor water en voedingsstoffen. Tijdens het prikken komt de pen in aanraking met wortels, grond en steen. Hierdoor slijt de beluchtingspen langzaam af. Afhankelijk van de bewerking die u aan uw veld wilt doen zijn er verschillende beluchtingspennen beschikbaar. Er zijn crosstines, holle pennen, massieve pennen, side eject pennen en platte pennen. Let op, want de pennen moeten vaak met een adapter aan de machine worden vastgemaakt

Naast beluchtingspennen voor een beluchter zijn er ook andere manier waarop u uw veld kunt beluchten. Bijvoorbeeld door middel van een groomer of verticuteermes. Met deze slijtdelen kunt u op een minder intensieve manier beluchten en haalt u plantenresten weg die de bodem onbereikbaar maken voor water en voedingsstoffen.

Meer over beluchtingspennen

Vragen over slijtdelen?

Bent u op zoek naar slijtdelen voor uw machine, maar kunt u ze niet vinden? Of wilt u graag meer informatie over de slijtdelen van RDM Parts? Neem contact op met onze productspecialisten, zij vertellen u graag meer over onze artikelen.